Skip to main content

Úzkosť je nepriateľom mnohých z nás. Môže nás paralyzovať a ovplyvniť každodenný život. Vysoký stres, neustále myšlienky a napätie vedú k psychickým alebo fyzickým problémom, ako sú bolesti hlavy, srdcové problémy a nespavosť. 

V roku 2017 trpel každý deviaty obyvateľ Slovenska jednou alebo viacerými duševnými poruchami, najmä úzkostnými poruchami. V rámci krajín EÚ zažije jeden človek zo siedmych aspoň raz za život epizódu duševnej poruchy.

Našťastie, existuje jednoduchý a príjemný spôsob, ako sa upokojiť a zlepšiť svoje zdravie – správne kombinácie liečivých bylín. V tomto článku sa dozviete o štyroch účinných čajoch, ktoré zharmonizujú váš organizmus a poskytnú vám požadovaný pokoj a uvoľnenie.

1. Zaspite ako bábätko a prebuďte sa s úsmevom na tvári

Úzkosť a nespavosť idú často ruka v ruke. Úzkosť môže spôsobiť nadmerné obavy a strach, takže je ťažké zaspať a mať nerušený spánok. To môže mať za následok jeho nedostatok, ktorý môže ešte viac zhoršiť úzkosť a vytvoriť začarovaný kruh úzkosti a nespavosti. Pochopenie tohto prepojenia je rozhodujúce pre fyzickú a emocionálnu pohodu, pretože nedostatok spánku má negatívne dôsledky na celkové zdravie.

Jedinečný čaj od Renáty Jahodovej “SPÍM, SPÍŠ, SPÍME DOBŘE” obsahuje oregano, levanduľu, kozlík, chmeľ a medovku, ktorých dokonalá harmónia vôní vás zaručene uchváti. Ich účinky sú dvojité – nielenže upokoja vaše myšlienky, ale aj uvoľnia napäté svaly, aby ste mohli zaspať bez starostí. Ráno sa prebudíte s pocitom, že ste si v noci oddýchli ako v bavlnke.

Ako je to možné? Nuž, oregano pomáha pri bolestiach hlavy z nervového vypätia či vyčerpania, pôsobí antidepresívne, upokojujúco, zlepšuje náladu, pomáha udržiavať dobrý spánok a harmonizuje srdcovú čakru. Levanduľa sa zíde proti nervovým slabostiam, nespavosti aj stresu, pretože jej účinky rozjasňujú myseľ, prinášajú vnútorný pokoj a mier, rozvíjajú intelekt a logické myslenie. Kozlík okrem nespavosti znižuje nervovú podráždenosť, hystériu, závraty, migrény, bolesť, stres aj napätie, a naopak, posilňuje nervy. Chmeľ pôsobí ako sedatívum, keďže účinne tíši rozbúrené emócie a uzemňuje psychiku. No a posledná ingrediencia, medovka, má antidepresívne účinky. Nenechajte sa v noci rušiť túlavými myšlienkami a dajte si šálku tohto čaju pred spaním.

2. Zastavte nádchu zázračným čajom

Stres a úzkosť sú aj častými príčinami chorôb. Dlhodobý stres totiž dokáže spôsobiť zmeny v tele, ktoré mu môžu vážne uškodiť. Medzi najčastejšie choroby, ktoré môže spôsobiť alebo zhoršiť, patria depresia, nespavosť, choroby srdca, nachladnutie, žalúdočné problémy, kožné choroby, ako akné a atopický ekzém, chronická únava a iné autoimunitné ochorenia.

Na zníženie stresu sa odporúčajú metódy, ako napríklad joga, meditácia, prechádzky v prírode a kvalitný spánok. Ďalšou alternatívou sú čaje založené na bylinkách, ktoré nájdete na našej platforme. 

Ak sa snažíte bojovať proti prechladnutiu, kašľu a podráždenosti, máme pre vás skvelú novinku. Výnimočná zmes čajov Renáty Jahodovej “NA RÝBIŠKU A KAŠLÍŠEK – ČAJ PRO PRAVÉ CHLAPY” obsahuje lipu, čiernu ríbezľu a materinu dúšku, čo je silná kombinácia, ktorá zharmonizuje vaše telo.

Lipa je známa svojou schopnosťou pomáhať pri chorobách horných dýchacích ciest, čiže nachladnutí a kašli, no dokáže výrazne znížiť aj nejednu horúčku. Čierna ríbezľa podporuje metabolizmus, zbavuje telo nečistôt a má antivírusové aj antibakteriálne vlastnosti. Materina dúška zase pomáha pri všetkých druhoch kašľa, bolesti hlavy a zlom trávení, a preto sa považuje za bylinu očisty či ochrany. Okrem toho podporuje odvahu a upevňuje vôľu.

Keď pocítite prvé známky choroby, neváhajte a doprajte si šálku tohto čaju. Jeho upokojujúce účinky vás privedú k pocitu pohodlia a udržia vás v kondícii, aby ste mohli čeliť každodenným výzvam. Nechajte sa unášať jeho príjemnou arómou a užívajte si jeho blahodárny vplyv na vaše zdravie.

3. Posilnite svoj nervový systém

Depresia je porucha nálady, ktorá spôsobuje trvalé pocity smútku a straty záujmu. Často sa nazýva aj depresívna porucha alebo klinická depresia a ovplyvňuje, ako sa cítite, myslíte a správate. Môže viesť k mnohým emočným a fyzickým problémom, a spôsobiť vám ťažkosti pri vykonávaní bežných každodenných činností. Niekedy môžete mať dokonca pocit, že život nestojí za to.

Príkladom je i nedávna pandemická situácia koronavírusu, ktorá výrazne ovplyvňuje duševné zdravie mladých ľudí. Výskum realizovaný vedcami z Univerzity Komenského v Bratislave ukázal približne dvojnásobný nárast depresie a úzkosti u študentov a zamestnancov v porovnaní s rokom 2018. Podľa zistených údajov tretina študentov pociťuje vážnejšie príznaky depresie a každý piaty trpí dlhodobo zvýšenou úzkosťou. O to dôležitejšie je venovať zvýšenú pozornosť téme duševného zdravia a lepšiu dostupnosť alternatívnej pomoci pre ľudí, ktorí trpia úzkosťami. 

Ak hľadáte spôsob, ako sa uvoľniť a posilniť svoj nervový systém, skúste chutný čaj “ANTISTRES TEA”. Obsahuje oregano, borák, železník a yzop, ktoré sú vhodné pre ľudí trpiacich úzkosťou či depresiou, alebo pre tých, ktorí jednoducho potrebujú zharmonizovať svoj organizmus. Stačí si dať šálku tohto čaju trikrát denne a vnútorné napätie nahradí duševná pohoda.

A prečo zvolila Renáta Jahodová, uznávaná bylinkárka, práve túto zmes? Oregano je známe pre svoju schopnosť upokojiť myseľ a zmierniť stres. Keďže má antidepresívne účinky, zlepšuje náladu a harmonizuje srdcovú čakru. Borák zase zlepšuje koncentráciu psychický síl, sebauvedomenie, rozradostnenie srdca a regeneráciu nadobličiek, čím vám pomôže zvládať všetky stresujúce situácie. Železník je známy pre svoje upokojujúce účinky, posilnenie nervového systému, znižovanie stresu a napätia, odstránenia toxických látok z organizmu a tlmenie bolesti. Bylina ochrany a bezpečia, yzop, sa hodí k duševnej námahe, pri štúdiu, ale aj pri prevencii pred nervovou vyčerpanosťou.

Vychutnajte si šálku tohto čaju vo svojom obľúbenom kresle a pozorujte, ako sa vaše telo a myseľ uvoľnia. Užívajte si pokoj a vyrovnanosť, ktoré vám prinesie zmes správne skombinovaných byliniek. Verte nám, že budete prekvapení, aký dopad to bude mať na váš každodenný život.

4. Prebuďte v sebe vášeň – tento čaj vás dostane do varu!

Erektilná dysfunkcia postihuje až 64 percent Slovákov, pričom väčšinou ide o mužov vo veku 30 až 80 rokov. Jej hlavnými príčinami sú psychologické faktory, ako je stres a úzkosť. Tie môžu zvyšovať riziko ďalších zdravotných problémov, ako sú srdcové ochorenie a vysoký krvný tlak.

Stres a úzkosť však môžu byť zmiernené relaxačnými technikami, meditáciou, jogou, akupunktúrou a prírodnými čajmi. A vďaka podobným alternatívnym terapiám možno zlepšiť aj intímny život.

Čaj s názvom “VÁŠEŇ A SEX” je ideálny pre všetkých, ktorí hľadajú vo svojom živote vzrušenie a nehu. Jeho omamné zloženie z bylín, ako je ďatelina, saturejka, kotvičník, bazalka, ruža a yzop, vás zaplaví vôňou a zmyselnými chuťami. Vyskúšajte ho a nechajte sa uniesť túžbou a libidom, vďaka čomu pocítite vytúžený súzvuk s telom toho druhého.

Všetky čaje od Renáty Jahodovej sú vynikajúcou voľbou, ako bojovať proti rozličným následkom úzkosti, ktorá ohrozuje vaše zdravie aj vnútornú rovnováhu. Vyskúšajte ich a uvidíte, že vaše telo i myseľ vám budú vďačné.