Skip to main content

Transparentné etikety potravín môžu znieť ako špeciálna kasta. Kasta lepších výrobcov so zameraním na transparentné a férové prístupy, u ktorých by mal nakupovať každý. Znie vám to ako niečo nereálne? Ale čo ak sa vám to len nezdá, čo ak je to… pravda?

Možno je to pre zákazníkov naozaj tá lepšia a zdravšia voľba? Poďme to spolu zistiť!

O čom toto „transparentné označenie potravín“ vlastne je?

Mnohé priemyselné odvetvia sú ovplyvnené tendenciou ľudí ísť smerom zdravého životného štýlu a blahobytu. A presne odtiaľ pochádzajú všetky tieto moderné výrazy, ako napríklad „transparentné potraviny“!

Spotrebitelia chcú čoraz viac vedieť, odkiaľ ich potraviny pochádzajú, ako sa vyrábajú a čo obsahujú. V dôsledku toho sa transparentnosť potravín stala najobľúbenejším trendom v potravinárskom sektore.

Výber potravín ovplyvňuje zdravie ľudí: viaceré štúdie spájajú zlé stravovacie návyky s obezitou a chronickými chorobami.

Preto čoraz viac ľudí vyžaduje „transparentné“ potraviny.

Ako sa značka stáva „transparentnou“

Aké sú však spôsoby, ako môže byť značka „transparentná“?

V prípade, ak sa značka chce nazývať transparentná, musí urobiť nejakú „prácu navyše“.

Transparentnosť potravinárskeho zásobovacieho reťazca vám môže pomôcť rôznymi spôsobmi. Toto sú informácie, ktoré môžu zmeniť pohľad spotrebiteľov na nákup produktov:

  • “Čisté stravovanie.” Spotrebitelia čoraz viac hľadajú komponenty, ktoré sú identifikovateľné a spoľahlivé. Mnohé firmy v dôsledku toho zo svojho tovaru odstraňujú umelé konzervačné látky, umelé sladidlá a umelé farbivá.
  • “Jasné označenie”. Spotrebitelia nechcú vynaložiť veľké úsilie na čítanie všetkých zložiek alebo vyhľadávanie na webových stránkach. Preto musia byť informácie dobre čitateľné! Práve preto sú najdôležitejšie informácie umiestnené zväčša veľkým textom na obaloch potravín.

Väčšia transparentnosť – zdravší výber potravín

zdravo-lacne-zdrave stravovanie-etikety-transparentne-potraviny-lacne potraviny-lidl-billa

Môžete sa však opýtať, prečo na tom vôbec záleží? Všetko o produkte si môžete zistiť sami, ale ako ho to robí zdravším?

Áno, skutočne, všetko môžete zistiť sami, od prvých výrobných krokov, členov dodávateľského reťazca až po balenie či samotný dovoz. Ale čo ak tam nájdete niečo, čo vám naozaj nepríde…adekvátne? Rovnako ako vykorisťovanie detskej práce alebo prísady, ktorými by ste pravdepodobne nekŕmili svoju rodinu?

Predstavte si tú katastrofu pre takéto značky!

Preto väčšina značiek, ktoré kráčajú s dobou a presadzujú úplnú transparentnosť, je celkom zdravá! Len preto, že musia a chcú byť. Potrebujú sa prezentovať v dobrom svetle a jediný spôsob, ako to urobiť úplne transparentne je – byť najlepší na trhu.